Menu Sluiten

Waarom vleesvervangers?

Er zijn veel goede redenen om vleesvervangers te eten. Ze zijn lekker, betaalbaar en gezond. Ook moeten er geen dieren voor geslacht worden, en zijn ze beter voor het milieu. Vleesvervangers zonder dierlijke producten (vegan) zijn beter voor het milieu dan met dierlijke producten (vegetarisch). Ook de vegan vleesvervangers vind je makkelijk op Vleesvrij. Omdat ze beter zijn voor het milieu dan vlees, mag je ook wel eens zondigen met een minder gezonde en/of duurdere vleesvervanger die je lekker vindt.

Verwerkte vleesvervangers hebben wel het nadeel voor het milieu dat ze meestal verpakt zitten in plastic, industrieel verwerkt zijn en niet lokaal gekweekt. Als je graag quinoa of peulvruchten eet (bonen, erwten, soja, kikkererwten, linzen), dan kan je deze eten. Je vindt deze vleesvervangers op Vleesvrij onder de categorie “onbewerkt”. Als je ze dan nog zelf kweekt of onverpakt, lokaal en biologisch koopt en in een herbruikbare tas steekt, heb je de laagst mogelijke impact op het milieu met vleesvervangers. Aangezien dit niet voor iedereen een optie is (omwille van tijd en smaak vb.), is de tweede beste optie om verwerkte vleesvervangers in zo groot als mogelijke verpakkingen te kopen. Zo zal je de kleinste hoeveelheid afval hebben. Let wet op dat je daardoor geen overschotten moet weggooien, want dan koop je beter kleine verpakkingen. Diepvries vleesvervangers in grote verpakkingen zijn hiervoor een uitstekende oplossing. Je vindt deze op Vleesvrij onder de categorie “diepvries”.

Wij raden af om speciaal voor een bepaalde vleesvervanger met de wagen naar een bepaalde supermarkt te rijden. Op die manier zorg je voor extra vervuiling, terwijl een vleesvervanger net tot minder vervuiling zou moeten leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *