Menu Sluiten

Zijn vleesvervangers gezond?

Ja, sommige vleesvervangers zijn heel gezond. Op vleesvrij vind je makkelijk de gezondste vleesvervangers. Dit zijn de vleesvervangers die een score van 4/4 krijgen. Dit betekent dat deze vleesvervanger per 100 g niet meer dan 10 gram vetten bevat, niet meer dan 1,5 g suiker, niet meer dan 1,1 g zout en minstens 10 g eiwitten bevat. Wil je enkel vleesvervangers vinden met niet te veel zout? Dan vind je ook deze vleesvervangers op Vleesvrij.

Als je enkel plantaardig eet (dus geen zuivel en eieren) dan moet je zorgen dat je voldoende vitamine B12 en ijzer eet. Op Vleesvrij vind je makkelijk de vleesvervangers die deze extra’s bevatten. Je kan deze stoffen ook apart innemen als supplement (in pilvorm). Dan hoef je hiermee geen rekening te houden.

Vind jij het daarnaast ook belangrijk om biologisch te eten? Ook bio vleesvervangers vind je makkelijk op Vleesvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *